Alarko Holding 2023’ün üçüncü çeyreğinde 4 milyar TL kâr seviyesine ulaştı
Alarko Holding 2023’ün üçüncü çeyreğinde
4 milyar TL kâr seviyesine ulaştı
Alarko Holding, 2023 yılı başından itibaren başarılı sonuçlarını sürdürerek 2023 yılının üçüncü çeyreğinde konsolide kârını 4 milyar TL’ye çıkarırken, ilk 9 ayda konsolide kârı da 9 milyar TL’ye ulaştı. Havacılık sektörüne girmeyi planladıklarını açıklayan Grup, Türkiye’ye değer katmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Alarko Şirketler Topluluğu 3. çeyrekte de konsolide kârını istikrarlı bir şekilde artırmaya devam ederek 2023 yılı için yaptığı girişimlerin sonuçlarını aldı. Grubun 3. çeyrek konsolide kârı 4 milyar TL’ye ulaşırken, ilk 9 aylık konsolide kârı 9 milyar TL’ye ulaştı. yaklaşık yüzde 19 artış gösterdi. Sene başından bu yana kontrol altında devam eden ticari harcamalar, yüksek hassasiyetle izlenen nakit akışı ve riskten korunma girişimlerinin proaktif uygulanması, mali yapıyı ve kârlılığı desteklerken, Grubun faaliyetleri Yüksek hassasiyetle yürütülen çalışmalar, başarılı finansal sonuçlarla taçlandırıldı.
2023 yılı başında öne çıkan ve Alarko Şirketler Topluluğu’nun 2030 vizyonunun yapı taşlarından biri olarak konumlanan tarım ve gıda sektöründeki büyüme ivme kazanırken, seracılık faaliyetlerini bu bağlamda geliştirme motivasyonu da devam etti.
Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğiz Grubun dokuz aylık finansal başarısının değerlendirilmesi Alarko Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ümit Nuri Yıldız, “ Önümüzdeki aylarda mikrogranül tesisimizin de devreye girmesiyle gübre faaliyetlerinin finansallara etkisini de göreceğiz. “Gıda Sektörüne geçişimiz ve tohum sektörüne girişimizle bu alanlarda kurumsallaşmayı desteklemeye, Türkiye’ye değer katmaya ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.
Farklı departmanlarda çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Yıldız Uzun süredir üzerinde çalıştıkları havacılık bölümüne girme niyetlerini açıkladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bu alanda özellikle büyük gövdeli yolcu uçaklarının dönüştürülmesi, modifikasyonu ve ilgili prototiplerin geliştirilmesi, ilgili belgelerin alınması uluslararası lisanslara sahip olup, ilgili parçaları üretmek ve bu parçalarla söz konusu dönüşüm ve modifikasyonları gerçekleştirmektir.” Uluslararası standart ve yetkilere sahip hangarlardaki yolcu uçaklarında da uygulamayı ve ilgili uçakların alım satımını da kapsamayı hedeflerken, bu alanın 2025 prestijiyle Alarko için katma değer yarattığına da şahit olacağız” dedi.
Toplumsal faydayı merkeze alan iş modelleri geliştiriyorlar Alarko Holding olarak sürdürülebilirliği uzun vadeli değer yaratmanın bir aracı olarak gördüklerini vurgulayan Dr. Yıldız Tüm Küme şirketlerinde ve yeni yatırımlarında uzun vadeli çevresel ve sosyal faydayı merkeze alan iş modelleri geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Geleceğe Değer olarak belirlediğimiz sürdürülebilirlik mottomuz kapsamında, ‘Gezegen’, ‘İnsan ve Kültür’ ve ‘Dijital Dönüşüm ve İnovasyon’ başlıkları altında çalışıyoruz. Hedeflerimizi ve stratejilerimizi belirledik. Bu kapsamda hazırladığımız Alarko Holding Sürdürülebilirlik raporunu tüm paydaşların bilgisine sunuyoruz.”
|
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı