Haber

CHP’nin Eğitimdeki Tahribatın Araştırılması Teklifi TBMM’de AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP’nin eğitimdeki yıkıma ilişkin araştırma önerisinin bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi yönündeki grup önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, “Eğitim fakültesi formasyonuna sahip öğretmenlerimizin yeterlilikleri göz ardı edilmesine rağmen Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun zorluklarını ve hayal kırıklıklarını yaşamaları nedeniyle bu araştırma teklifini sunuyoruz. Öğretmenler yoksulluk sınırının altında maaşa mahkum ediliyor ve metropollerde kira ödeyemiyorlar.” Sayısı 1 milyona yaklaşan genç ve atanamayan öğretmen adaylarına veriyoruz” dedi.

CHP’nin son 21 yılda eğitim alanında meydana gelen tahribatın soruşturulmasına ilişkin TBMM önergesinin diğer önergelerden önce alınarak bugün Genel Kurul’da görüşülmesi gerektiğini öngören grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Teklifin gerekçesini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, şunları söyledi:

“YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALAN ÖĞRETMENLERİN DURUMUNUN ARAŞTIRILMASI AMACIYLA BU ARAŞTIRMA TEKLİFİNİ VERİYORUZ”

“Popülist ve kamusal eğitim ideolojisinden, sınıfsız ve ayrıcalıklı bir yurttaş topluluğu yaratma idealinden, milletimizin kız ve erkek çocuklarına fırsat eşitliği sağlama amacından, bir an bile sapmayan bir ilkenin peşindeyiz. bir meslek sahibi olmaları ve onları erdemli vatandaşlar olarak yetiştirmeleridir.

Eğitim fakültesi mezunu öğretmenlerimizin yeterlilikleri göz ardı edilmesine rağmen Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun zorluklarını ve hayal kırıklıklarını yaşamaları nedeniyle bu araştırma teklifini sunuyoruz. Büyükşehirlerde öğretmenlerin yoksulluk sınırının altında maaşa mahkum edilmesinin, kira ödeyemeyecek hale getirilmesinin araştırılması için veriyoruz. Sayısı 1 milyona yaklaşan genç ve atanamayan öğretmen adaylarına veriyoruz. ‘Mülakat kaldırılacak’ sözüne rağmen mağdur olan genç idealist öğretmen kardeşlerimiz için veriyoruz.

“21. YÜZYIL DÖNEMİNDE 2-3 KATLI RANZALARDA UYUYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN BU TEKLİFİ VERİYORUZ”

Bu araştırma teklifini, eşit işe eşit ücret talep eden özel okul öğretmenleri ve vakıf üniversitesi akademisyenleri için sunuyoruz. Meslek lisesi öğrencilerine, stajyerlere ve çıraklara hak ettikleri maddi ve mesleki güvenceyi sağlıyoruz. Bu önergeyi, 21. yüzyıla girerken 2-3 katlı ranzalarda yatmak zorunda kalan, öğün atlamak zorunda kalan, yoksullukla ve mezun olamama ikilemiyle mücadele eden üniversite öğrencilerine sunuyoruz. üniversiteden. Okullarda bedava sıcak yemekten mahrum kalan, açlıktan bayılan ülkemizin küçük çocuklarına veriyoruz.

Anaokullarından özel dershanelere, üniversitelere ve özellikle özel okullara kadar fahiş eğitim maliyetleri altında ezilen orta sınıf, alt orta sınıf vatandaşlarımızın ve çalışan halkımızın haklarını talep etmek için veriyoruz. “Boğaziçi Üniversitesi’nde ve tüm üniversitelerimizde niteliksiz paraşüt atamaları yapan zihniyeti, beyin göçüne zemin hazırlayan partizan ve keyfi adam kayırmacılığı, akademik takımlara bile siyasi takımlaşma bulaştıran yöneticileri araştırmak için bu önergeyi sunuyoruz.”

“EĞİTİM BAKANIN POLİTİKASI OLDU, DEVLETİN POLİTİKASINI BIRAKIN”

Eğitimin hükümet politikası değil, devlet politikası olması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, “Maalesef bırakın hükümeti bırakın ülkemizde iş bakanlık siyaseti düzeyine geldi. Milli Eğitim Bakanı değil. voleybol takımı oyuncuları. 2002’den bu yana 8 Milli Eğitim Bakanı değişti, şimdi Sayın Yusuf Tekin dokuzuncu Milli Eğitim Bakanı oldu. Değişen bakanların neredeyse tamamı birinci sınıf mezuniyetini bile göremedi. Lise öğrencisi. 1996’dan bu yana sınav formatında ve kat sayılarında 15 değişiklik oldu. Böyle bir bulmaca tahtasına dönüşen sistemden nasıl bir başarı bekleyebiliriz? Önce rastgele bir krizde “Maalesef nelerden taviz veriyoruz” Mesele eğitimdir” dedi.

“DEVLETİN YANLIŞ VE TUTARSIZ EĞİTİM POLİTİKALARI NEDENİYLE ÖĞRETMENLERİMİZ ZOR DÖNEMLERDEN GEÇİYOR”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, eğitim ve öğretimin bir kamu hizmeti olarak sosyal devletin yükümlülüğü olduğunu belirterek, “21. yüzyılda yapboz tahtasına dönüşen eğitim sisteminde çöken eğitim ve kalitenin düşmesinin yanı sıra” dedi. Yıllar geçtikçe okulların fiziki yapılarında da büyük sorunlar yaşanıyor. Eğitimin önemli sac ayağı olan öğretmenlerimiz geleceğimizdir.” “Onlar geleceğimizin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz hükümetin yanlış ve tutarsız eğitim politikaları nedeniyle zor günler yaşıyor. Milli Eğitim Bakanı’nın röportaj açıklaması toplumda tartışmalara yol açıyor ve akıllarda soru işareti bırakıyor. Sözünüzü tutun ve görüşmeleri iptal edin” dedi.

“KAMU EĞİTİMİ ÇÖKTÜ, EĞİTİMİN KALİTESİ DÜŞTÜ. ÖZELLEŞTİRME VE DİNSELLEŞTİRME POLİTİKALARI ARTTI”

Öneriye ilişkin konuşan HEDEP Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, şunları söyledi: “Kamu eğitimi çöktü, eğitimin kalitesi düştü. Özelleştirme ve dinselleştirme politikaları arttı. Okullaşma oranı azaldı. Devlet eliyle çocuk işçiliği teşvik edildi. Üniversite sayısı artarken, akademik başarı dibe vurdu. Diplomalı işsizler ordusu büyüdü. Eğitim Ana dilde özgürlükçü, laik ve bilimsel içerikli yapılanmalı. Demokratik ana dilde ücretsiz eğitim her düzeyde temel olmalı. Eğitim Bu ülkenin tüm halklarına, dinlerine, dillerine, inançlarına, inanmayanlarına, cinsiyet ve cinsiyet yönelimlerine, yaşam tarzlarına, dünya görüşlerine eşit ve saygılı olunmalı, “Uygun bir yaklaşıma sahip olmalı” dedi.

haberdevrek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu