Ekonomi

Kırmızı et üretimi arttı

ANKARA (İGFA) –TÜİK, 2022 Yılı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini yayınladı.

Buna göre 2021’de 1 milyon 952 bin 38 ton olan kırmızı et üretimi, 2022’de yüzde 12,3 artarak 2 milyon 191 bin 625 ton olarak gerçekleşti.

Bu kapsamda, sığır eti üretimi yüzde 7,7 artışla 1 milyon 572 bin 747 ton, koyun eti üretimi yüzde 26,8 artışla 489 bin 354 ton, keçi eti üretimi yüzde 22,6 artışla 115 bin 938 ton, manda eti üretimi ise yüzde 22,6 artışla 115 bin 938 ton oldu. yandan yüzde 25,4 artarak 13 bin 586 ton oldu.

Son 10 yılın kırmızı et üretim iddiaları incelendiğinde toplam kırmızı et üretiminin 2013 yılında 1 milyon 99 bin 81 ton iken 2022 yılında 2 milyon 191 bin 625 tona ulaştığı görülüyor.

2022 yılında kırmızı et üretiminin yüzde 71,8’ini sığır eti, yüzde 22,3’ünü koyun eti, yüzde 5,3’ünü keçi eti ve yüzde 0,6’sını manda eti oluşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort